Top, ik ben een en al enthousiast. Vooral om dit ver weg van huis te ervaren en het niet steeds te onderbreken maar ook echt met de groep bij elkaar te blijven. Ik vond het fijn om even werk, computer, telefoon en andere verwachtingen uit te kunnen schakelen en gewoon alleen maar te mogen genieten en bezig zijn met jezelf! Wauw ik heb het als een traktatie, een kadootje aan mezelf ervaren. – Cindy

Voor mij was het even belangrijk om in alle rust zonder dingen die in Nederland nog moesten gebeuren even een week met mezelf bezig te zijn. Ik heb ervaren hoe het is om meer naar mijn lichaam en intuïtie te luisteren. Het was voor mij opvallend dat ik nog steeds tegen veel dingen aan loop waarvan ik dacht dat ik ze al aardig op een rijtje had. Ik ben absoluut gegroeid deze week dus wat dat betreft was het echt de moeite waard. – Job

Een week lang genieten van een prachtige omgeving, fijne mensen en ondertussen ook aan jezelf werken… klinkt goed? Dan is de Life Design Retraite iets voor jou! Van 1 t/m 8 juni gaan we met een kleine groep (tussen de 6 en 10 personen) naar de Algarve, waar we verblijven in een aantal gerenoveerde boerenwoningen op 4 hectare glooiend terrein omringd door schitterende natuur. In de ochtenden wordt er een groepsprogramma aangeboden waarin je onder professionele begeleiding gaat onderzoeken hoe je meer geluk in je leven kunt brengen. In de middagen ben je vrij om te genieten van de natuur, het zwembad, of een van creatieve workshops die worden aangeboden op het terrein. Aan het eind van de retraite week ben je uitgerust, opgeladen, heb je nieuwe mensen ontmoet en ga je naar huis met een Life Design: een concreet stappenplan voor een gelukkiger leven.

Programma

Het programma is een uitgebalanceerde mix van groepsbijeenkomsten, workshops en individuele oefeningen die allemaal leiden tot een dieper zelfinzicht. Het groepsproces werkt hierbij ondersteunend, maar er is ook veel ruimte voor individuele begeleiding. Aan het eind van de retraiteweek ben je uitgerust, opgeladen en ga je naar huis met een nieuw Life Design: concrete stappen die je kunt ondernemen om optimaal geluk voor jezelf te creëren.

Elke dag van de retraite staat in het licht van een specifiek hoofdthema. Een gedetailleerd programma wordt een aantal weken van tevoren aan de deelnemers gestuurd. Maar je kunt denken aan thema’s als ZelfvertrouwenKernkwaliteiten & Talenten, Loopbaan, Relaties en Zingeving.

Het programma duurt 5 dagen en bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma. In de ochtend is er steeds een groepsbijeenkomst onder leiding van de Lifecoach. Het thema van de dag wordt hierbij ingeleid en er worden gezamenlijk oefeningen gedaan die gericht zijn op het ervaren van jouw belangrijkste verlangens en drempels op dat specifieke thema.

In de middag is er ruimte voor deelnemers die dat leuk vinden om ook iets aan te bieden aan de groep. Zo zal er bijvoorbeeld een workshop stembevrijding worden gegeven en een inleiding in massage. Dit gedeelte is vrijblijvend; je kunt er ook voor kiezen de middag vrij te nemen. Voor diegenen die het willen is de Lifecoach in de middagen beschikbaar voor individuele sessies, mocht je een bepaald thema willen verdiepen of behoefte hebben aan extra steun.

Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd. Het is vooral de bedoeling dat je voldoende rust krijgt en kunt genieten van de prachtige omgeving (en het zwembad), dus er zal ook veel tijd zijn voor ontspanning.

Datum

1 t/m 8 juni 2011.

Plaats

De locatie is Monte Rosa in het zuidwesten van de Algarve, Portugal. Accomodatie is op basis van gedeeld logies en inclusief maaltijden (ontbijtbuffet, lunchpakket, driegangendiner incl. wijn). Voor meer informatie en foto’s van de accomodatie kun je terecht op de website van Monte Rosa.