A moment of self-compassion can change your entire day. A string of such moments can change the course of your life. – Christopher K. Germer

Een paar versnellingen terugschakelen. Stoppen met ‘doen’. Stil zijn. Luisteren naar je lijf en de wijsheid die daar te vinden is. Wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Toch is het belangrijk om jezelf af en toe een moment van bezinning te gunnen. Om uit te rusten, bij te tanken en te onderzoeken of je nog op het (voor jou) juiste pad zit. En waar beter dan op een landgoed in het zuiden van Spanje, onder begeleiding van een coach en met een kleine groep gelijkgestemden?

Tijdens deze retraite hoef je helemaal niks, ben je ver weg van de afleidingen thuis en word je op professionele wijze ondersteund om meer balans te vinden tussen lichaam en geest. Thema’s als het volgen van je innerlijke stem, vertrouwen op jezelf en het (her)ontdekken van je levenspad staan daarbij centraal.

We starten de dagen met yoga en verschillende vormen van bewegingsmeditatie om meer uit je hoofd en in je lijf te komen. Op het programma staan verder mindfullness, lichaamswerk en natuurcoaching. In de middagen ben je vrij om te genieten aan het zwembad of een uitstapje te maken in de prachtige omgeving. Professionele chefs zorgen ondertussen voor je maaltijden, bereid met verse lokale seizoensproducten.

Benieuwd naar wat Art of Being voor jou kan betekenen? Bekijk hier de foto’s en reacties van deelnemers in voorgaande jaren of neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Iedereen die deze reis boekt vóór 1 augustus 2015 ontvangt een gratis coachingsgesprek voorafgaand aan de reis, t.w.v. €100 cadeau!

Hart voor jezelf

Leven vanuit je hart; je hebt het vast weleens gehoord maar wat betekent dat eigenlijk? Voor mij gaat het over het horen, respecteren en volgen van je innerlijke stem. En daar is behoorlijk wat moed voor nodig. Evenals de bereidheid om jezelf te ontmoeten zoals je Nu bent, in plaats van hoe je zou willen zijn. Dat klinkt misschien simpel, maar hoe streng zijn we vaak niet voor onszelf? Leren loslaten en jezelf met compassie tegemoet treden is bevrijdend, verhelderend en geeft een heleboel rust. Tijdens deze retraite neem je jezelf onder de loep: Hoeveel hart heb ik eigenlijk voor mezelf? Hoe sta ik ervoor? Wat wil ik anders?

Programma

Op zaterdag 3 oktober kun je rustig aankomen, kennismaken met je groepsgenoten en alvast genieten van de prachtige omgeving. Van zondag tot en met vrijdag is er steeds in de ochtend een groepsbijeenkomst en heb je de middag vrij. Voor alle maaltijden wordt gezorgd.

08:00 – 09:00 | Yoga. Je hoeft niet ervaren te zijn; de lessen zijn geschikt voor alle niveaus en zijn een goede voorbereiding op de rest van het programma.

09:00 – 10:00 | Ontbijt

10:00 – 13:00 | Tijdens het groepsprogramma is het centrale thema ‘aanwezig zijn’. In je lichaam, het huidige moment en bij wat zich daarin aandient. We gaan aan de slag met verschillende vormen van (bewegings-)meditatie, energetisch lichaamswerk, mindfullness en natuurcoaching. Je wordt uitgenodigd om wat minder druk in je hoofd te zijn en te leren luisteren naar wat je lijf en je innerlijke stem je te vertellen hebben. Want van binnen weet je alles; het is alleen de kunst om te leren luisteren naar jezelf.

13:00 – 14:00 | Lunch

14:00 – 19:00 | In de middag is er ruimte om te genieten van het zwembad, je te laten verwennen met een heerlijke massage, een wandeling te maken over een van de vele nature trails in de directe omgeving of om een uitstapje te maken naar het nabijgelegen dorp Montefrío. Ook kunnen er excursies worden georganiseerd naar de bergen van de Sierra Nevada of naar de oude stad Granada met het Moorse paleis Alhambra (Unesco werelderfgoed en het achtste wereldwonder).

Mocht je een bepaald thema verder willen uitdiepen in een individuele coachingssessie, dan bestaat de mogelijkheid om die –tegen sterk gereduceerd tarief- op een middag bij te boeken.

19:00 – 20:00 | Avondeten

Datum

3 tot 10 oktober 2015

Plaats

De retraite wordt gehouden in Andalusië, Spanje. Hier zullen we verblijven in het Hacienda Retreat Centre. Dit is een traditionele boerderij met 2 hectare privébos, olijfboomgaarden en panoramisch uitzicht over de Sierra Nevada. De omgeving wordt gekenmerkt door een grote biodiversiteit en natuurschoon. Het centrum ademt een afgelegen, serene sfeer waarin je helemaal tot rust kunt komen. Tegelijkertijd is het voorzien van alle gemakken en zal je verblijf er meer dan comfortabel zijn. Enkele faciliteiten;

  • Volledig uitgeruste yoga studio (binnen)
  • Yoga terras (buiten)
  • Meditatie tempel
  • Zwembad & bubbelbad
  • Op hout gestookte saunahut
Eten

Elke dag wordt er een vegetarisch menu samengesteld met lokale seizoensproducten. Het ontbijt is een uitgebreid zelfbedieningsbuffet, terwijl de lunch en het diner door twee professionele chefs worden bereid. Voor snacks en drinken wordt ook de hele dag door gezorgd.

Begeleiding
Art of Being wordt georganiseerd en geleid door Selena van Apeldoorn. De yogalessen worden verzorgd door Melanie de Langen.
 Schermafbeelding 2015-06-03 om 13.34.59

Selena van ApeldoornSelena: “Inmiddels alweer vijf jaar geleden richtte ik InVida coaching & training op. Sindsdien begeleid ik als lichaamsgericht coach individuen en groepen vanuit mijn praktijk in Amsterdam en Leiden. Art of Being wordt de vierde retraite die ik organiseer, en ieder jaar weer sta ik versteld van wat er in zo’n schijnbaar korte tijd met mensen kan gebeuren. Het is een eer om te mogen begeleiden en een ervaring die je niet snel zult vergeten. Ik hoop je te ontmoeten in Spanje! Op andere delen van deze website kun je meer lezen over mijn manier van coaching en achtergrond.”

melanieMelanie: “​Via mijn werk kwam ik vijf jaar geleden voor het eerst in aanraking met yoga. Ik ben het verder gaan verkennen tijdens yogavakanties in Ibiza en Portugal. Het deed me zoveel dat ik meer verdieping wilde. Dus vloog ik naar het land waar het vandaan komt: India. Na een intensieve cursus haalde ik cum laude mijn yogagraad. Sindsdien geef ik les in Amsterdam: Hatha met een vleugje Ashtanga. Ik ben ervan overtuigd dat je yoga overal kunt doen, zolang je maar dichtbij jezelf blijft.”

Kosten

Voor je verblijf en alle maaltijden betaal je 620 euro per persoon op basis van gedeelde logies, te voldoen als je aankomt in Spanje. Het is ook mogelijk om (tegen een meerprijs) een eigen kamer te boeken.

Deelname aan het programma is 330 euro inclusief btw. Deze factuur voldoe je bij het boeken en geldt dan gelijk als je reservering. De reis is dan:

Inclusief

  • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met eigen badkamer en balkon
  • deelname aan het programma
  • alle maaltijden, tussendoortjes, vers fruit, kruidenthee

Exclusief

  • Vliegticket naar Malaga of Granada
  • Transfers en excursies

De vlucht regel je dus zelf. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je boekt, hoe minder je betaalt. Suggesties: www.transavia.nl, www.veuling.com, www.iberia.nl, www.airfrance.nl (en vanaf Brussel met Ryan Air).

Op 3 oktober wordt er om 11:00 een transfer geregeld vanaf het vliegveld van Malaga, en op 10 oktober gaat er een transfer om 19:00 weer terug naar het vliegveld. Als je op andere tijden wilt reizen dan kun je een taxi nemen, maar het is ook het overwegen waard om een auto te huren. In de middagen is er immers genoeg vrije tijd om erop uit te gaan en de omgeving te verkennen. Een auto huren is in Spanje goedkoop; voor een week betaal je ongeveer 100 euro inclusief alle verzekeringen (www.cardelmar.nl).

Informatie & aanmelding

Heb je interesse in deze reis en wil je er graag vrijblijvend en persoonlijk meer over horen, mail dan naar info@invidacoaching.nl of bel Selena op 0620057245.

Je kunt je aanmelden via dit contactformulier.

Ja, ik meld me aan voor de Art of Being retraiteweek, van 3 tot 10 oktober 2015 in Andalusië, Spanje.

Naam

Email

Telefoonnummer